Recept kreatív ötletekkel
Könnyen elkészíthető, olcsó és rendkívül sokoldalú. A só-liszt gyurma sokunk kedvence volt óvodában, kisiskolás korunkban. A gyurmázás nem csak élvezetes, de fantasztikusan jól fejleszti a gyerekek képességeit is. Ez a süthető gyurma házilag is bármikor elkészíthető, hiszen a hozzávalók minden kamrában fellelhetők!
Ebben a bejegyzésben megtalálod a só-liszt gyurma, vagy másnéven sógyurma receptjét, és összegyűjtöttünk pár kreatív és látványos ötletet is, amitől garantáltan megjön a kedvetek!
A sógyurma receptje:
2 bögre liszt (a legolcsóbb is tökéletes)
1 bögre só (finom szeműt válassz!)
0,5-1 bögre víz
Extra tipp: 1-2 evőkanál étolaj (ettől még könnyebben formázható a gyurma)
A lisztet összekeverjük a sóval, majd apránként hozzáöntjük a vizet és az olajat.
Annyi víz kell hozzá, hogy egy jól formázható anyagot kapjunk.
Az alapanyaghoz adhatunk természetes ételfestéket, vagy csillámport, de befesthető temperával, filctollal, és rengeteg módon díszíthető! Karácsonyfa dísz, húsvéti dekoráció, ajándék a nagyszülőknek, vagy akár játékszerek, ékszerek is készíthetőek belőle: a lehetőségek száma szinte végtelen.

